16 de novembre del 2015

Ermita de Sant Antoni, des de Camprodon

Recorregut curt per Camprodon, ideal per fer en un matí de senderisme,  on passarem per varies fonts. El recorregut és molt suau i agradable a excepció d'un petit tram de baixada pel torrent, res complicat. La restaurada ermita de Sant Antoni, dalt d'una muntanya a 1361 m., ofereix immillorables vistes per tots quatre vessants.     
  


Ruta circular: Sí.
 
Sortida i arribada: Parc Mare de la Font, Camprodon.
 
Temps total: 4h01'    Sense parades: 2h53'     Ritme:  Pausat 
 
Dificultat: F - Fàcil    Esforç: 1/5
 
Distància: 6,94 Kms.        Desnivell: +427 m. 
 
Alçada mínima: 936 m.    Alçada màxima: 1361 m.
 
Cims: Sant Antoni (1361 m) 
 
De interès: Ermita de Sant Antoni. Aquest cim pertany al llistat dels 100-Cims de la FEEC.
Les cuidades fonts que trobarem durant tot el recorregut, amb bon cabal d'aigua.

Acompanyants: Alícia.
 
Recomanacions:  Es pot anar amb calçat lleuger. Si s'escull un dia clar i solellós, podrem tenir unes vistes excepcionals de 360 graus.
Mapa: Editorial Alpina, Alta Garrotxa, 1:25.000.
 
Aproximació: Des de Ripoll, capital de la comarca del Ripollès, agafar la carretera C-26, passat el poble de St.Joan de les Abadesses, es continua per la C-38 fins a Camprodón. No es necessari entrar en la població, en la rotonda d'entrada, es segueix direcció Mollo. A un centenars de metres de la rotonda, hi ha una indicació d'aparcament, a la dreta. Cal seguir-la, entrem en el parc de la Mare de la Font. Aquí podrem deixar el cotxe aparcat.
   
Descripció: Després de deixar aparcat el cotxe en el parc de la Mare de la Font, en tres minuts arribem a la Font de la Mare de la Font, per omplir les cantimplores. Deixarem un camí a ma dreta que porta, directe, a Sant Antoni, per seguir recte, pujant unes escales i sortint a la carretera.
   
Font de la Mare de la Font.
Travessem la carretera, per anar per la vorera, i la seguim direcció a Molló.  Arribem a una petita placeta, on està la Font Nova.
   
Font Nova.
Continuem per la vorera, fins a una rotonda, on haurem de prendre el carrer que va a la dreta. En aquest carrer només hi ha cases a banda dreta. Un cop acaben les cases, seguim drets, fins a topar amb la Font del Botàs, amb una petita zona d'esbarjo.
   
Font del Botàs.
Seguint unes pintures grogues, entrem en el club de golf, seguint el curs del Ritortell. Al poc, ens separem cap a la dreta, creuant el camp de golf i sortint a la font de Sant Patllari, 40'.
   
Font de Sant Patllari.
Darrera  la font, hi ha un pal indicador cap a Sant Antoni. 
   
Seguirem la indicació cap a l'ermita de Sant Antoni.
Aquí deixem els senyal grocs i seguirem pel camí, en pujada, fins trobar-nos el torrent de la Pedrera, 46'. El travessem, i seguim en forta pujada un tram curt, per després suavitzar i seguir el curs del torrent, uns metres més amunt.
   
  

Tornem a confluir amb el torrent, 1h18', i en poc, el deixarem per trencar cap a la dreta i sortir en el pla de la Brossa. Aquesta zona pot ser una mica perdedora, segons estiguin d'alts els matolls i esbarzers, encara que el camí és molt fressat, s'ha d'anar amb l'ull ben viu. Compte amb les punxades!! 
   
Pla de la Brossa.
Es continua pujant molt suaument, fins el coll de Sant Antoni (1273m), 1h50'. Aquest coll separa els dos cims, a la dreta Sant Antoni Vell, i a l'esquerra Sant Antoni.
   
Coll de Sant Antoni. Davant, el cim de Sant Antoni Vell.
Girem a l'esquerra, primer entre prats, seguint un corriol ben definit, per després endinsar-nos pel bosc.  
   
Camí entre el bosc, arribant a dalt.
El camí recorre circularment la muntanya fins el cim, on tenim l'ermita de Sant Antoni (1361m), 2h03'.
   
Ermita de Sant Antoni (1361m).
La ermita està molt ben conservada. Fou creada el 1700, desprès que l'antiga, que estava en la muntanya veïna, fou destruïda pels francesos l'any 1692. Hi ha unes barbacoes i taules per menjar. 
La vista és extraordinària, el Pirineu, Canigó, Alta Garrotxa, serra Cavallera, Milany, a més de tenir una taula amb la situació de tots els cims en un radi de 360 graus.
   
Dalt el cim, amb l'ermita de Sant Antoni.

El Canigó des de Sant Antoni.

Els Pirineus, amb el Balandrau, Fontlletera i les Borregues. A sota, es veuen les poblacions de Llanars, La Roca, Vilallonga de Ter i Tregurà.
De tornada, desfarem el camí de pujada fins el coll de Sant Antoni (1273), 2h11'. Ara, girarem cap a l'esquerra, per baixar pel torrent de Turalal·lura.
Enseguida la inclinació s'accentua, anant per un camí molt còmode, tres d'un petit tram més relliscós, fent força ziza-zagues, en mig d'un bosc de fades. Sempre tenim el torrent a tocar.
          


Baixant pel mig d'un frondós bosc.
Ja molt avall, deixem el torrent i seguim el camí cap a l'esquerra, el pendent es suavitza. Seguim una tanca, que delimita uns prats, a la nostre dreta.
Sortim a una pista de terra, ja tenim la població de Camprodon a la vista. Aquesta pista, va a parar a la carretera (lloc per on hem passat aquest matí), 2h47'. 
Girem a l'esquerra, seguin la vorera, fins a les escales, on entrem en el parc de la Mare de la Font, 2h53'.
Com a punt i final, que millor que refrescar-nos amb l'aigua de la font després d'un dia de novembre càlid i assolellat.  
   
Ermita de Sant Antoni, des de la població veïna de Llanars.


Pots veure el track del recorregut a Wikiloc.

Dóna vida al blog, deixant una opinió o comentari, gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel comentari !!